Written by 11:37 Budapest, Szórakozás

Dragvolution: szintlépés

Túlzás nélkül kijelenthető: szintet lépett a Dragvolution.

Augusztus 12-én, péntek este folytatódott a Gólya és a Dragvolution társulat eddig kéthavi rendszerességű közös programja, ami szintén a Dragvolution nevet viseli. Minden program különböző tematikára épül, ezúttal az Eurovíziót idézték meg a fellépők.

A Gólyától származó információk szerint aznap este 313 (!) fizető vendég volt a helyszínen, és noha nem mind a 313 látta egyidejűleg a műsort, a színpad előtti őrjöngő tumultusból az következett, hogy a Dragvolution programnak igen nagy létjogosultsága, sőt rajongó közönsége van!

Tegnap a lányok bebizonyították, hogy miért.

Ez szintlépés volt.

Kivétel nélkül mindeki olyan színvonalú produkciót tett a színpadra, ami önmagához képest is nagy előrelépés, de ebben az ötletes, ízléses tematikában pedig muszáj is volt valamit produkálni. Nem lehet jól ismert eurovíziós dalokra lötyögni több száz ember előtt!

Myra végre táncolt, volt duett koreográfia is, Emma energizált, Sorien az új outfittel lenyűgöző volt, Trinity hibátlan revealekkel jött, Diamonique nagy visszatérése is kiválóan sikerült, Mia az egyedi és utánozhatatlan stílusával interpretált, és a végére hagytam a legjobbat:

D.Michelle nem szintet, hanem konkrétan osztályt lépett.

Olyan vogue duettet csináltak Victoria Rose-zal a színpadon, hogy 3x tapsolták vissza őket.

Háromszor.

Én nem is értem, én már a látványtól artériás infarktust és agyvérzést kapnék, ennyi mozgástól megállna a szívem, hogy ezt hogy bírják a lányok, felfoghatatlan.

Energia, földrengés, odab*szás, és nekem tök új, hogy a D.Michelle vogueozik, precíz, tűpontos koreográfiával Victoriával eksztázisba kergették a közönséget.

Sidenote: a Drag Queen Hungary után kicsit csalódott voltam, hogy D.Michelle nem ért el valami bármilyen helyezést vagy különdíjat, de most így péntek után rájöttem, hogy igazából nem nagyon van rá neki szüksége.

Minden héten fellép valahol, hívják, egészestés műsort ad a Szigeten, imádja a közönség, nincsenek körülötte botrányok, megvan a saját kis vibe-ja, ügyes, tehetséges, alázatos, szakmai, mi kell ennél több? Néztem valamelyik nap az instagramját, megosztott egy képet, amin a következő egy hónap fellépéseit írta fel. Meg se bírtam számolni, annyi alkalom volt. Neki igazából szerintem tökre bejött ez a karrier, és szerintem D.Michelle egy kiváló példakép minden fiatal, kezdő – de akár már profi – dragnek is.

Két megjegyzés a végére.

Egy: nagyon szerencsések a lányok, hogy ilyen befogadó, nyitott helyen és ilyen hálás közönség előtt léphetnek fel. Ez nem minden amatőr / kezdő művésznek adatik meg, hogy így gyakorolja a művészetét. Ugyanakkor ez rejt is magában kockázatot, hiszen gyorsan hozzá lehet szokni a hálás közönség szeretetéhez, ami egyfajta hamis biztonságérzetet adhat, amit egy tök más hely, egy tök más közönség esetleg nem igazol vissza vagy nem így reagál.

Kettő: a Verka Szergyucska szám egy ikon. Egy queer ikon. Verka is, a szám is. Itt egy picit több hűséget vártam volna a zenével és az eredeti előadással szemben, hogy kicsit jobban hasonlítson az ikonikus fellépésre 2007-ből, de ez csak az én boomer piszkálódásom, de nekem ez a szám fontos. Legalább valami tükrös dizájn, vagy tükörgömb, bármi. Vagy mondjuk egy fél mondatos kiállás az ukránok mellett, tök sokat adott volna hozzá pluszban, a közönség is imádta volna.

Plusz egy: a DJ-nek csapjatok a kezére, mert hogy ennyiszer elb*szni a számok sorrendjét… ejnye.

A következő Dragvolution a tervek szerint októberben lesz, halloween tematikában. Kövessétek a fellépők közösségi médiáját, ott meg fognak osztani minden infót.

Close