Written by 19:04 Életmód, redblek, Videó

Novák Angéla: Küldetésemet itthon szeretném megvalósítani

Ismét nagyon aktuális témával nyitom meg a második évadot: Novák Angéla a transz emberek életét meg…

Noha nem kifejezetten a Drag Department sorozatba passzol ez az interjú, mégis azt gondoltam, hogy ezzel a fajsúlyos interjúval indítom a második évadot.

„Küldetéstudatom van: magyar vagyok és ebben az országban akarok hozzátenni a világhoz.” – mondja Novák Angéla. Ő volt hazánkban az egyik első transznemű ember, aki ráadásul nagy nyilvánosság előtt is vállalta a tranzíciós folyamatát. Most küzdelmeiről, tapasztalatairól mesél, amik bőven kijutottak neki. Szóba kerül a műtét, a spiritualitás, Isten, családok és barátok, szerelmek, illetve a közszereplő státusz is.

A beszélgetésnek az ad különös apropót, hogy néhány hete egy salátatörvénybe bújtatva nyújtották be a törvényt, ami megtiltja a transznemű embereknek a nem- és névváltást, ami a tranzíció természetes (jogi) lezárást is jelentené. Angéla erről is kifejti a véleményét.

Az interjú hamarosan következő második részében arról beszélünk majd, hogy Angéla hogyan került a Capellába, mit gondol a színpadról és hogyan élte meg transznemű előadóként az elmúlt 20 évet – illetve a videó végén csodás relikviákat mutat meg nektek Angéla! Felhívom szíves figyelmedet, hogy a videóban időnként felnőtt nyelvezet hallható, meghallgatását emiatt csak 18 éven felülieknek ajánlom.

Close