Written by 16:07 Hírek, HIV

A MAC Cosmetics 5 millió forinttal támogatja az Altalap Alapítványt

A magyar MAC Cosmetics 5 millió forinttal támogatja idén az Altalapot, hogy még több szűrést végezh…

A M·A·C VIVA GLAM rúzsok és szájfények bevételének száz százaléka az AIDS ellen küzdő szervezetekhez kerül a világ több mint 57 országában. Az elmúlt 25 év alatt a cég több mint 490 millió dollárral segítette ezeket a szervezeteket. A magyarországi M·A·C már a korábbi években csatlakozott az adományozók közé, 2017-ben 5 500 000 Ft, 2018-ban 4 210 000 Ft, 2020-ban pedig 5 000 000 Ft értékű adománnyal támogatja az Alternatíva Alapítványt.

A M·A·C Cosmetics-ről

Az Estée Lauder vállalatcsoporthoz tartozó M·A·C (Make-up Art Cosmetics) egy vezető, professzionális sminktermékeket forgalmazó cég, amelyet 1984-ben alapítottak Kanadában. A márka népszerűsége a szájhagyomány útján terjedt a szakmabeliek – sminkesek, modellek, fotósok, újságírók – körében és világszerte már 79 országban megvásárolhatók a termékeik.

Magyarországi üzletek: MAC Váci utca, MAC Aréna, MAC WestEnd, MAC Mammut, MAC Douglas MOM, MAC Douglas Árkád, MAC Douglas Allée, MAC Douglas Debrecen, MAC Douglas Szeged

A M·A·C VIVA GLAM kampány

A M·A·C VIVA GLAM kampány 1994-ben, az AIDS járvány tetőzésének időszakában jött létre abból a célból, hogy egy társadalmi válasz szülessen és pozitív változást hozzon a HIV/AIDS által érintettek életébe. A VIVA GLAM rúzsok eladásából származó bevétel 100%-át azon szervezeteknek juttatják, akik ezt a missziót támogatják.  

A VIVA GLAM program misszióját 2019-ben a HIV/AIDS megelőzés és kezelés mellett a nők, lányok és az LMBTQ közösség tagjainak egészséges jövőjét, valamint nemi egyenlőséget támogató programokra is kiterjesztették. 

2020-ban pedig tovább bővültek a kampány céljai, ugyanis az adományok a COVID-19 vírus által sújtott közösségek támogatására is fordíthatók.

További információért látogasd meg a www.macaidsfund.org honlapot.

AZ ALTERNATÍVA ALAPÍTVÁNY

A 2000-es évek eleje óta jelentős változásokat figyelhetünk meg a HIV-fertőzés kezelése, ellátása és megelőzése területén. Több mérföldkőnek számító kutatás is bizonyította, hogy a korán és azonnal kezelésbe kerülő HIV-fertőzött jelentősen tovább és jobb egészségben él, mint azok, akik később kezdik el a kezelést. Bizonyított az is, hogy a hatásos gyógyszeres kezelés mellett a HIV-vel élő személy nem fertőz tovább. A korai kezelésbe kerüléshez a rendszeres és könnyen hozzáférhető HIV-tesztelés biztosítása elengedhetetlen feltétel.

A MAC AIDS FUND támogatásai segítséget jelentenek a kedvezményezett Alternatíva Alapítványnak abban, hogy rendszeres és könnyen hozzáférhető HIV gyorstesztes szűrést és a személyes kockázatokra épülő tanácsadást biztosíthasson mindenkinek, aki szexuálisan aktív életet él.

Segítséget jelent a támogatás abban is, hogy folytatódhasson Magyarország első, többségében sorstársak – pl. HIV-vel élők, MSM-ek – által működtetett tesztelési programja, az Altalap CHECKPOINT Budapest. A program a különösen sérülékeny, magas kockázatú személyek elérését és bevonását is lehetővé teszi.

A program célja a szexuális egészséggel, addikciókkal kapcsolatos tudatosság növelése és az előítéletek enyhítése ismeretterjesztéssel. A szexuális élettel és a droghasználattal összefüggő kockázatok csökkentése, az ehhez szükséges ártalomcsökkentő eszközök és információk biztosítása, ezen belül kiemelten anonim és ingyenes gyorstesztelésekkel, személyreszabott tanácsadással segíteni az aktív életet élőket. A támogatásból 2020-ban átlagosan havi két külső helyszínes tesztelést és tanácsadás tervezünk megvalósítani.

Az Altalap víziója egy olyan világ, amelyben senki sem fertőződik meg többé HIV vírussal.

Close