Written by 14:30 Kaja, Videó

Mascarpone pohárkrém, zsírcsökkentett zsírból

Édesre vágytam, hiszen magam is őrülten cuki vagyok, ezért úgy döntöttem, a bevált pohárkrémhez for…

Update: készült videó is a recepthez, íme:

ZSÍRCSÖKKENTETT ZSÍR!

A Tibcsi a Vacsoracsatára készítette ezt a mascarponés pohárkrémet, ami akkor tökéletes időzítés volt, hiszen volt karácsonyról maradt habkarika. Tudjátok ez az a könnyű, fehér, megkeményedett tojáshab szerű karika, amit a karácsonyfára szoktak madzaggal akasztani. Évközben azonban nehéz hozzájutni , megsütni nyilván nem fogjuk emiatt a desszert miatt, hát valamit ki kellett találnom – mert sajnos ez a desszert annyira jó, hogy azóta többször is megcsináltam.

Amit újítottam benne: habcsók helyett Haribo habcukor vagy aszalt gyümölcsök lehetnek, zsíros alkotóelemek helyett zsírszegény komponensek.

Hozzávalók 3 nagyobb vagy 4 kisebb pohárhoz (minden hozzávalót az Aldiban vettem):

  • 1 doboz zsírszegény mascarpone (500 g)
  • 1 nagy doboz Milfina zsírszegény joghurt (ha nincs, kefir is jó)
  • porcukor, ízlés szerinti mennyiségben
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek amarettó vagy 1 kk mandula aroma
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 1 zacskó Haribo habeper cukorka vagy bármilyen más Haribo cukorka
  • 1 zacskó aszalt vörös áfonya

Elkészítés

A mascarponét a joghurttal, citromlével, amarettóval/aromával és a cukorral egy edényben kézimixerrel simára keverjük. Ezután az előkészített poharak aljára ebből a kész krémből kis mennyiséget öntünk, majd megszórjuk áfonyával, szórunk bele a cukorkából, majd egy újabb réteg krém, és így tovább. A pohár méretétől függően rétegezünk: nagy átmérőjű pohárban mindössze három réteget tudunk képezni (krém-cukrok-krém), kisebben akár többet is, ízlés szerint.

Az elkészítés nem több, mint 8-10 perc, aztán érdemes kicsit a hűtőbe tenni, folpackkal letakarva, hogy összeérjenek az ízek. Türelmetlenek nyilván tüstént ehetik, de tényleg jó vele várni pár órát.

Ez az az ominózus karácsonyi habkarika, amit összetördelve szintén lehet a krémbe rakni.
Close