Written by 12:24 Drag Department, Szórakozás

Ajánlom magunkat: DragLive 2

Beindult végre a travivonat: szombat este lenyomtuk a második DragLive műsort a Facebookon, és után…

A facebookon található MrsDevil csoport műsorvezetője, Gergő azt találta ki, hogy fellépési lehetőséget és felületet biztosít feltörekvő drag queeneknek. Jó, jó, nem egy fizikai klubszínpad, meg nincs előtted élő közönség, de ebben a hülye poszt-COVID helyzetben azt gondolom, hogy minden fellépési lehetőséget ki kell használni.

A műsor lényege, hogy feltörekvő művésznők készítenek magukról egy fellépővideót, azt beküldik, majd a csoport tagsága szavaz a produkciókról. A legtöbb szavazatot kapó fellépő nyer az adott epizódban. Összesen öt műsor lesz, a hatodik lesz a döntő, ahol már nem a közönség, hanem a zsűri (mi) fogunk szavazni, az öt műsor győztese között, így kerül ki a végső győztes.

A szerkesztők épp mondják a fülünkre az infókat

Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy Bonnie Andrews felkérése mellett engem is meghívott műsorvezető társnak: Bonnie a szakmai zsűrit képviseli, én pedig a laikust, míg Gergőbaba fanyar stílusával a lendületet adja a műsornak. És nem csak azt:

az egyes adásokban konkrétan díjazza is a győztest,

szóval valóban megéri beküldeni egy-egy videót és megnyerni egy-egy szavazást!

Ezúton hangsúlyosan felhívom a figyelmeteket egyébként, hogy illene jóval többeteknek beküldeni videót: ez mindenkinek jó! Mi kapunk kontentet, ti kaptok fellépési lehetőséget, mindenki jól jár!

A LIVE után a House Balenciaga meghívására a CRUSH bárba mentünk, egyébként a House Balenciaga nyerte meg a tegnapi LIVE-ot, így a döntőben biztosan láthattok még tőlük egy produkciót. A szülinapi buli volt az első alkalom tudomásom szerint, hogy műsoros este volt az újranyitott CRUSH-ban. A műsorvezető Judy McGowan volt, a fellépők természetesen a Balenciaga-ikrek (váratlan fordulat: mindkettő szülinapos! ????), Vicky és Kovács Eszter, a zenét pedig Regina Rossi adta. Irtó jó buli alakult végül, sok ismerős arc, sok beszélgetés, jó volt felvenni kicsit a fonalat a három hónap kényszerszünet után.

Szeretnék viszont egy fontos momentumot külön is kiemelni a műsorból.

Ez pedig nem más, mint Vicky egyik fellépőruhája, nézzétek csak meg:

A transz zászló inspirálta fellépőruha

Óriási taps volt, amikor Vicky így jött ki a színfalak mögül. Apróságnak tűnhet a külső szemlélő számára, hiszen mondhatják, hogy „pff, csak egy türkiz-rózsaszín ruhácska”, de annyira egyértelmű statement ez a ruha a transz jogok, transz emberek kiállása mellett, ízlésesen megoldva, elegánsan megoldva, hogy le voltunk nyűgözve. Nagyon fontosak ezek a kiállások azok mellett az embertársaink mellett, akiket hetente-naponta-óránként gyilkolnak meg csak azért, mert transzneműek, akiknek elveszik a nemi és név elismertetési lehetőségüket, akik kevesen vannak, mégis ott üldözi őket a többségi társadalom, ahol tudja. Kibaszott beteg egy világ ez, éppen ezért tisztelem nagyon azokat, akik kiállnak a transz emberek mellett.

Végül pedig: boldog szülinapot az ikreknek!

Close