Written by 20:28 Vélemény

Ne hallgass róla! – Az én történetem

Az nem normális, hogy megerőszakolnak. Az a normális, ha nem erőszakolnak meg. – Őszinteségi …

Az erőszak semmire sem megoldás. Az erőszak a gyenge emberek kísérlete arra, hogy hatalmat szerezzenek maguknak és ehhez nem átallanak egy másik ember testét és/vagy lelkét is használni. Számtalan példát láthattunk vagy olvashattunk a közelmúltban, de végül mindegyik ugyanarra a sémára épül: a valamilyen okból és bármilyen hatalommal rendelkező ember gátlástalanul manipulálja és kihasználja a kihasználhatót.

A lenti videóban a saját coming outomról és a megerőszakolásom történetéről mesélek.

Nem volt könnyű ezt a videót elkészíteni, mert hiába történt 20 éve a dolog, nyilvánosan elmesélni egy ilyet – az bizony nem leányálom. Az idő sok dolgot feledtet, de azt például nem, hogy egy kiszolgáltatott 20 éves fiatalként egy nálam jóval idősebb fazon használta ki a törékeny helyzetemet, amit az eredményezett, hogy a coming out-om után anyám kirakott az utcára.

Röviden a sztori:

19 évesen coming out-oltam anyámnak. Erre ő úgy reagált, hogy kidobott az utcára. Már nem haragszom egyébként rá. Pont 20 éve történt, túléltem, mást is túléltem, eleve csoda, hogy élek: lett volna egy bátyám, de anyám elvetélt, aztán kiskoromban elkaptam a mumpszt, és majdnem megfulladtam. Viszont ha anyám akkor nem „rúg seggbe”, akkor lehet ma nem itt tartanék az életemben. Úgyhogy tulajdonképpen még hálás is vagyok neki.

Azért viszont nem vagyok hálás, hogy a megerőszakolásomhoz vezető úthoz kétségkívül az ő tettei is hozzájárultak. Ha nem dob ki és nem kell a lakhatásomért cserébe hagynom, hogy megerőszakoljanak, akkor ugye ez nem történik meg.

Fontos, hogy ezekről a sztorikról meséljünk. Mesélje el mindenki, aki átesett rajta és megalázták és megnyomorították, akit elkedvetlenítettek a szextől, aki undorodva néz a partnereire amiatt, amit egyetlen, elkorcsosult ember művelt vele.

Nézd meg a videót és ha tetszett, kommentelj, vagy ha beszélgetnél róla, akkor írj üzenetet.

De a legfontosabb:

soha nem az áldozat hibája, ha megerőszakolják.

Close