Written by 21:50 Felnőtt, Hírek

Áll a bál a Helix-nél

Forrong a Twitter, miután két Helix-es felnőttfilm-modell is kitálalt: nem éppen olyan csodálatos a…

Ma reggel robbant a twitteren a hír, hogy két – immár egykori – Helix-modell, barát és lakótárs, Eli Bennet és Jordan Lake is bejelentette, hogy távozik a rendkívül népszerű felnőttfilm-stúdiótól. A Helix (és csatolt elemei, mint 8TeenBoy, BareTwinks, stb.) alapvetően a fiatal fiúkat kedvelők körében ismert, modelljeik jellemzően 18-huszonpár évesek, és kizárólag a nyunyó (twink) és twunk vonalra mennek rá.

Twink: népszerű magyar kifejezéssel nyunyó, nyunyóka. Olyan fiatal, jellemzően szőrtelen, akár femininebb, vékony fiú, aki a tinédzser évei végén, a huszas évei elején jár.

Twunk: az izmosabb, definiáltabb testű twink, aki még nem jock (a jock az izmosabb, ilyen úszó testalkatú, pasisabb, de azért fiatal férfi), de már nem is twink.

Remélem nem zavartalak össze 🙂
Eli Bennet és Jordan Lake

A két fiatal még csak pár hónapja dolgozott a Helix-nél, de ma hasonló nyilatkozatban mondtak fel egy-egy twitter üzenetben. A rövid szövegek komoly vádakat tartalmaznak virágnyelven, de mindegyikben szerepelnek olyan kifejezések, mint „sötét titkok”, tiszteletlenség, lealacsonyítás, és Bennet a munkakörnyezetet / körülményeket is úgy írja le, mint maga a „felmagasztalt pokol”.

Az utóbbi időben egyébként sok, rendkívül népszerű modell vált meg a stúdiótól, ez aggasztó jel egyébként. A távozók között olyan nevek szerepelnek, mint legújabban Kane Fox, Trevor Harris, vagy korábban Cameron Parks, Angel Rivera, Joey Mills, Tyler Hill, Landon Vega, Blake Mitchell, Julian Bell (ők utóbb 2019 tavaszán, ami azt jelenti, hogy három hónap alatt hét exkluzív modell hagyta ott a stúdiót). A friss távozók egyébként a saját twitterükön szintén elég kemény szavakkal nyilvánultak meg a mostani botrány után.

Hogy értsük a fenti szócséplést: arról van gyakorlatilag szó, hogy két modell távozása a világ legnépszerűbb nyunyópornó stúdiójától mintha valami Helix-es #metoo-t indított volna el, és hirtelen fény derülne arra, hogy a felmagasztalt stúdió, ahol csodás családias légkörről, sok együtt töltött időről, közös bulizásokról, utazásokról, stb., posztolnának a stúdió közösségi médiás csatornáin, most hirtelen kiderül, hogy hát nem igazán ilyen vattacukor a helyzet. És akkor elkezdenek feltűnni a korábban lelépett sztárok is, hogy velük sem bántak éppen kesztyűs kézzel, amikor a Helix-nél dolgoztak.

Most az látszik, hogy két táborra szakadtak az érintettek. Van tehát egyrészt a már távozott pornósok csoportja, akik nagyon egybehangzóan nagyon hasonlókat írnak twitteren a saját történeteikről, és van az a néhány jelenlegi modell (valamint a modellből lett rendező, Max Carter – akit egyébként egyként gyűlöl minden Helix-es expornós), akik a stúdió szekerét tolják. Közülük is a leghangosabb talán Spencer Locke, aki lelkiismeretesen támad minden tweetre, ami a kilépőket támogatja.

Morális kérdéseket is felvet azonban az, hogy itt vannak ilyen éppen 18 éves, a felnőttkorukba éppen belecsöppenő fiatal fiúk, akiket beszippant a Helix stúdió glamúros csillogása és minden csatolt eleme. Aláírják a szerződést, közben képtelenek felmérni ennek esetleges negatív hatásait, hiszen egy 18 éves embertől nem feltétlenül várod el ezt. A morális kérdés ebben az, hogy egyébként mi a szerepe a stúdiót tulajdonló Keith Millernek, meg azok siserehadának, akik egyébként pont ugyanígy kezdték a karrierjüket a Helix-nél, hogy 18 évesen elkezdtek itt pornózni, majd most foggal-körömmel védik a mundér becsületét, és szerintem kurvagáz módon viselkednek, egyáltalán nem PC vagy általános emberi méltóság támogató kommunikációt tolnak – mint például a pornósból lett rendező, a kicsit pszichopata fejű Max Carter.

Max Carter, a modellből lett rendező

Ő is tolja ezt, hogy mindenki hibás, mindig a modell a hibás, de ez milyen képet sugároz már a stúdióról, ahol egyébként dolgozik, könyörgöm? Mennyire építi ez a bizalmat? 😀 Inkább vegyék el a twitter fiókját, mert egy-egy kiírásával többet árt a stúdiónak, mint amennyit használ. Komolyan nem veszi észre, hogy kurvagáz, amiket kiírkál?

A kép jobb oldalán Keith Miller, a stúdiócsoport tulajdonosa

Nyilván nem én fogom megmondani az igazságot és megváltani a világot, de az szerintem nem baj, ha kicsit tisztul az iparág. Különösen azon a területen, ahol ilyen fiatal embereket használnak (ki). Igenis nyissák fel a már kilépett, tapasztalt sztárok a kezdők szemét arra, hogy azért nem kolbikákból van a kerítés, és bizony nem feltétlenül a közösségi médiából sugárzott csillámporos kép a feltétlen valóság.

A stúdió egyébként nem nyilatkozik.

Close