Written by 21:29 Drag Department, Hírek, Szórakozás

Kié lesz idén a korona?

– nem a vírus nyilván, hanem az ékkövekkel kivert szimbóluma a karizmának, egyediségnek, tehe…
Az esemény posztere

A verseny folytatódik!

Az idei verseny mottójának a „Be the best, pride the test!” mondatot választották, de mit is takar ez a szójáték? Az eredeti amerikai szlogent „p” nélkül, tehát ride the test-ként mondják, ami nemes egyszerűséggel annyit tesz, hogy: „Légy te a legjobb, álld ki a próbát!” Ebben az esetben viszont már belecsenték az identitásunkhoz való viszonyu(n)kat is, továbbá azt is igyekeznek sugallni, hogy a versenyzők ne csupán álljanak ki egy próbát, hanem legyenek büszkék arra, amit képviselnek, ergo: büszkén állják ki a próbát.

A szervezők, Dóka Tamás és Horváth Gyula Antal ennek a mottónak megfelelően dolgoznak a június 19-i verseny előkészítésén. Megpróbáltam exkluzív információt kicsikarni a szervezőktől, de egyelőre csak annyit árultak el, hogy ugyan a helyszín és a zsűri is megvan már, de a legnagyobb várakozás fokozása érdekében ezt majd a megfelelő időben hozzák nyilvánosságra. A körülményekről azonban már meséltek: a zsűri egy szakmailag elismert 5 fős csapat lesz, akik között divattervező-stylist, make up artist, előadóművész, énekesnő és koreográfus-táncos is van. Dóka Tamás elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja, hogy mindenki a saját tapasztalatára támaszkodva olyan építő jellegű, profi véleményt tudjon alkotni, ami valóban segít a versenyzők verseny utáni fejlődését. És ki tudna hitelesebb véleményt mondani például a lipsync-ről, ha nem egy igazi énekesnő? A zsűrilapon tehát ezek a szempontok is szerepelni fognak, sok egyéb mellett.

Mit lehet nyerni?

Rögtön a legnagyobb durranás: fődíjként a Black&White Madrid bár által felajánlott fellépési lehetőség viszi a prímet, de ez csupán a kezdet! Gyula elmesélte, hogy a szervezőgárda távlati célja minimum egy európai hírnevű rendezvény létrehozása. Nem csak Spanyolország felé szeretnének nyitni, más országokkal is felveszik a kapcsolatot, természetesen ebben nagy segítségükre fog szolgálni az idei verseny várható sikere. Az előkészítés olyan jól halad, hogy a rendezvényről már egy franciaországi drag queen is írt, de egy amerikai oldal is beszél már a versenyről.

Gyula elmondta azt is, hogy az idei verseny megszervezésében leginkább a papírmunka nehezíti a feladatot, de egy non-profit rendezvény kapcsán és a tavalyi tapasztalatok alapján az a biztos, ha mindent szerződésbe foglalnak, még ha néha el is téved ezek tömkelegében. Hangsúlyozta: nem csupán díjakat felajánló együttműködő partnerek segítik ezt a munkát, hanem jónéhány szponzor is tett felajánlást, akiket hamarosan ugyancsak megismerhet majd az érdeklődő közönség és természetesen a versenyzők is.

Miért csinálják?

Dóka Tamás továbbra is fontosnak tartja a drag kultúra hazai népszerűsítését. Emiatt áll ki elkötelezetten a verseny mellet, mert úgy véli, hogy a dragek hiteles képviselői és szószólói lehetnek a meleg társadalomnak – mint ahogy ez más európai országokban kézenfekvő -, felmutatva és felnagyítva a problémákat és az örömöket. Ezért is fontos számára, hogy ne csak Magyarországon tudjanak a magyar dragekről, és hogy Magyarországon ne csak magyar dragek lépjenek fel. Fontosnak tartja a folyamatos fejlődést és hogy a dragek produkcióról produkcióra tudjanak és akarjanak mindig valami újat mutatni.

A versenyt színházi körülmények között szeretnék lebonyolítani, ezzel kapcsolatosan folynak már a tárgyalások, de többet ma még sajnos nem árulhattak el. A versenynap konkrét menetéről egyelőre annyit tudhatunk, hogy előbb az amatőr kategória indulói szállnak versenybe, amit a koronázási szertartás követ,

majd ezen kategória királynője már indulhat is a Professzionális kategória versenyzői közt a fődíjért!

A szervezők már most ajánlják a jelentkezőknek, hogy minimum két produkcióval készüljenek, nem csak emiatt, hanem mert a Budapest Pride Rainbow After Party színpadán szinte azonnal a verseny után fel kell lépni 3 dobogósnak a két kategóriából.

Lesz-e Bonicska?

Aszitted nem, mi? 😀 Tévedtél!

A verseny lebonyolításáért a kirobbanó sikerre való tekintettel ismét Bonnie Andrews lesz a felelős háziasszony, aki egyébként a szervezésből is kiveszi a részét.

Tudtad például, hogy még a versenyszabályzatot is felolvasta?

A jelentkezés részleteiről a versenyszabályzatból lehet tájékozódni. Ennek legfontosabb részét képezi az 1. számú melléklet, vagyis a Nyilatkozat. A szervezők elmondták azt is, hogy fenntartják a jogot, hogy amennyiben a jelentkezők létszáma eléri a maximumot, úgy a jelentkezést még május 22. előtt lezárják.

Kedves drag kisbabák, akik megfeleltek a jelentkezési kritériumoknak, biztatlak tehát benneteket, hogy üstöllést jelentkezzetek, le ne maradjatok a koronáról!

Szolgálati közlemény: majd elfelejtettem, hogy a versenyről a MrsDevilShow kicsiny, de annál lelkesebb stábja élő egyenes fullHD-ben közvetít, vagy 6 kamerával készülünk, lesz itt minden, mint a cirkuszban! Csodás lesz, remélem már beállították az emlékeztetőt a livestream linkjére!

Close