Written by 13:54 Ajánló, Hírek, Vendég

Átadták az idei Esélyegyenlőségi és Tolerancia díjakat

Átadták az idei Esélyegyenlőségi és Tolerancia díjakat, vendégszerzőnk pedig két díjazottal beszélg…

Vendégszerzőnk, Andrea Disorder cikke.

A hatalmas sikerrel zárult Emberi Értékek Díjátadó Gála utózöngéjeként most a jótékonyságról, a rászorulók segítéséről, támogatásáról és ennek társadalmi fontosságáról beszélgettem két fantasztikus emberrel. 

Nagy Viktória és Bodnár Sándor mindketten a dél-pesti régióban élnek, és hivatásuk a rászorulók, fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek, az idősek, a nehéz helyzetbe került, beteg emberek támogatása. Ők ketten nem csak a közvetlen környezetükben, hanem az ország minden szegletében segítenek.

Viktória és Sándor mindketten civil szervezeti vezetők, a közösségnek szentelik életüket.

Önzetlenül, feltételek nélkül próbálnak segíteni mindenhol, és bizony, nagy szükség van rájuk.

Nagy Viktória három éve elnöke az Élni Akarunk Közhasznú Alapítványnak, de az önkéntes, segítő, támogató munkája évtizedekre vezethető vissza.

Beszélgetésünk közben is segélykérést kapott egy egyedülálló anyától, akinek élelmiszerre és gyógyszerre van szüksége mozgássérült, ADHD-s gyermeke számára. Viktória hezitálás nélkül kijelentette, hogy amint végez az interjúval, elcsomagolja, amit otthonra főzött, és elviszi a segélykérőnek, a gyógyszereket pedig kiváltják együtt. Hihetetlenül megindító volt személyesen is átélni egy ilyen pillanatot! 

Bodnár Sándor a Dél-pesti Patrióták Szakmai Egyesület elnöke, amely szervezet idén, kora tavasszal lett bejegyezve, de Sándor munkája is sokkal korábban kezdődött.

Bodnár Sándor az az ember, akitől érdemes hitet, odaadást, és önzetlenséget tanulni. Keresztény hitével, és családbarát hozzáállásával összhangban támogatja a hozzá fordulókat, azt a példát állítva, hogy a segítőkészség, a kedvesség és mások felemelése mindenkit megillet, kirekesztés nélkül, mert az igazi felebaráti szeretet feltétel nélküli.

2023. áprilisában mindketten Magyar Jótékonysági Nagydíj elismerésben részesültek, amiket Dr. Bősz Anett, Budapest főpolgármester-helyettese, valamint Szűcs Balázs, Budapest Erzsébetváros alpolgármesterének hagyományos nyitóbeszédei kísértek. Ők ketten minden évben fővédnökei a Magyar Tolerancia Egyesület eseményeinek.

Nyitóbeszédükben mindketten felhívták a figyelmet arra, hogy milyen fantasztikus, csodálatos tulajdonság a segítőkészség és az elfogadás, ezért is bírnak Emberi Értékekkel a díjazott emberek.

2023. január 1. és 2027. december 31. között Viktória és Sándor is az Emberi Értékeket Elismerő Bizottság tagjai, amelynek tagjairól és munkásságáról bővebben a  www.emberiertekek.mte2020.hu oldalon olvashattok.

Close