Written by 12:37 Ajánló, Budapest

Gaby’s: új hely Újlipótban

Igazából nem is annyira új, hiszen idén tavasz óta üzemel már az Újpesti rakpart és a Katona József…

Az apropó a most pénteki, október 1-i Grand Opening esemény, hiszen az eddig felújítás alatt lévő galéria részt is megnyitják. Ez azért érdekes, mert eddig a Gaby’s jellemzően a teraszát használta a megnyitás (április) óta, ami a jó idő miatt tökéletes megoldás volt. Az ősz – tél beköszöntével azonban egy kellemes beltéri program jobban esik majd, mint kint üldögélni a merengő fagyban, és ennek a folyamatnak a végállomása, hogy kialakították a fenti részt.

Bryan Wilson, a tulajdonos egy nagyon kellemes, barátságos jelenség, akinek a szelleme belengi az egész helyet. Egy kellemes kávé mellett kérdeztem őt, magáról, a helyről, a tervekről.

Hogy kerültél Budapestre?
Három és fél éve érkeztem a városba, addig Los Angelesben éltem. Biztos tudod, hogy ott milyen óriási és hosszú történelmű meleg szcéna létezik. Amikor viszont idejöttem, beleszerettem Budapestbe, és itt is maradtam.

Miért Gaby’s?
Gaby a csodálatos kutyám, nagyon barátságos és imádja a vendégeket, ami kölcsönös. Úgy döntöttem, hogy róla nevezem el ezt a helyet.

Honnan az ötlet, hogy nyiss egy bárt?
Az ötlet maga mindig is ott motoszkált a fejemben, hogy legyen egy kellemes kis hely, ahol összejöhetsz a barátaiddal, otthon érzed magad, és ezzel közösséget is építhetünk. Azt gondolom, hogy a megnyitás óta maradéktalanul teljesültek ezek az elképzeléseim.

Miért pont a XIII. kerületnek ezen a részén nyitottatok meg?
Én konkrétan abban az épületben lakom, ahol a Gaby’s is található! Ráadásul egy kicsit lejjebb lévő kávézóban dolgoztam, vagyis tulajdonképpen ez a környék az otthonom. Sok emberrel találkozom erről a környékről, és azt gondoltam, létrehozok nekik / nekünk egy helyet, ami új, ami kicsit más, mint a Pozsonyi utca vonzáskörzetében található helyek.

Szerinted mi a hely legfontosabb jellemzője, mi a bár vonzereje?
Ez nagyon egyszerű: a Gaby’s egy barátságos hely a találkozásokra, bárkinek. Nagyon nyitottak és befogadóak vagyunk. Azt gondolom, hogy a vendégeink a szuperbarátságos kiszolgálásnak és atmoszférának köszönhetően járnak vissza. Már kiterjedt törzsvendég-körrel rendelkezünk, akik szeretnek ide járni, mi pedig szeretjük, hogy itt jól érzik magukat.

Milyen rendszeres eseményekkel lehet találkozni?
A nyitás óta sok programot szerveztünk. Ilyenek például a Taco Tuesday, a Milk Pop-up havi egyszer, DJ-k, stb. Hamarosan indul a Gaby’s kocsmakvíz sorozata, de lesz például drag bingo is, és tervezünk egy rendszeres vegetáriánus eseményt is. A galérián pedig rendszeres filmvetítések is lesznek.

A most elkészült galériával hogyan bővülnek a hely lehetőségei?
Egyrészt eleve sokkal több embert tudunk fogadni, hisz nagyobb lesz a beltér. Ezzel egyidejűleg a benti programok száma is növekedni tud. Tervezünk művészeti kiállításokat is, és természetesen drag queen-eket is szeretnénk meghívni! Nagyon kiterjedt meleg vendégkörünk van, és azt szeretnénk, ha nálunk mindenki otthon érezné magát.

Milyen az étel- és italkínálat?
Full barunk van, az ismert alapitalokkal és standard koktélokkal. Ételeink a reggeliket, ebédet, szendvicseket és bár ételeket ölelik fel, a ház specialitásai között pedig szeretném megemlíteni a válogatott borkínálatunkat, valamint a kiváló cseh söröket.

Milyen a nyitvatartás?
Vasárnaptól csütörtökig 9 és 23 óra között, pénteken és szombaton 9 és 24 óra között vagyunk nyitva.

Hogy látod a jövőt?
Szerintem pont olyan jó kiindulópont lesz a Gaby’s egy találkozásra, iszogatásra, beszélgetésre, egy finom falatra, mint amilyen most is, csodálatos kilátással a Dunára, és hadd említsem meg itt a kiváló személyzetet, akik mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a hely azzá váljon, aminek megálmodtam.

Az interjúban említett rendszeres programok között van tehát például a keddenkénti Taco Tuesday, amikor válogatott taco finomságokat lehet enni, illetve például a Nagy Csokizás, amikor finom csokoládékülönlegességeket lehet fogyasztani. A tervek szerinti drag programokról Bryan még nem árult el több részletet, de izgatottan várom!

Az árszínvonal a közepestől egy picit magasabb, ami egyébként megfelel a Pozsonyi utca vonzáskörzetében lévő helyeknek. Gaby kutya valóban egy tündér, minden vendéget üdvözöl és érdeklődően csóválja a farkát, amint egy ismerős törzsvendég érkezik. A fiatal személyzet a világ számos pontjáról érkezik, kiválóan beszélnek angolul és a hazai helyek többségétől eltérően nem kétóránként néznek rá a vendégre, hogy szeretne-e valamit, hanem kb. 10 percenként. Ez nekem is új élményt volt, hogy egy vendéglátó valóban foglalkozik a vendéggel 🙂

Szóval gyertek el a most pénteki nyitóeseményre, én ott leszek, meghívhattok egy finom cseh sörre! 😀

A nyitóesemény linkje:
https://www.facebook.com/events/937829150485098/

Close