Written by 12:23 Ajánló, Budapest, Szórakozás

Cats & Kittens: kiváló téma, kiváló műsor

Október 2-án egy Cats & Kittens nevű programot mutatott be a Polygon Club és véleményem szerin…

Az est folyamán 6 drag queen lépett színpadra, a tematikának megfelelően – cicuskák és macskák – az érettebb műfajban Zsófi és Tequila Gold, a már bizonyított műfajban D.Michelle és Diamonique, a kiscica kategóriában pedig Melody Charms és a MRSDS debütáló klipje után az est reménysége, Adriana Max. Nekem már eleve ez tetszett, hogy volt íve a fellépőknek: a két legfiatalabb drag aznap este lépett életében először színpadra! Őket kísérték a már nem annyira kezdők, az ívet pedig a két tapasztalt művésznő zárta le.

Adriana: nagyon vártuk a fellépését, hiszen a MRSDS műsorába küldött debütáló videója alapján nagy reménységnek gondoljuk, jó karriert jósoltunk neki. Ez bejött, azt gondolom, hogy büszke lehet magára, full kezdőként egy nagyon szép műsort adott a színpadon. Az izgulás apró jeleit azért lehetett érzékelni, de hát mi sem természetesebb ennél egy első fellépésnél? Érzékelni vélem Adrianaban a fejlődésre való igényt, bízom benne, hogy jól kamatoztatja majd a kétségtelenül meglévő tehetségét. Kiválóan mozog, tud játszani az arcával, hálásan fogadja az elismerést és a biztatást (ez szerintem tök fontos), és felfedezni vélem benne a műfaj iránti alázatot is. Ízlésesen megválasztott haj, diszkrétebb smink és tömés, és egy jó adag izgulás 🙂 Ügyes volt! Ha egy jótanácsot adhatnék: az arcjátékot érdemes tükör előtt is gyakorolni, mert Adriana nagyon intenzíven játszik az arcával (ezt kifejezetten kedvelem és pl. Betty Blue ennek a legkiválóbb művésze itthon szerintem, és Sa’soon is kiválóan teljesít ezen a téren), és nagyon vékony a határvonal a kifejező arcjáték és a már nem annyira finom grimaszok között.

Adriana Max első fellépésén

Melody: szintén új fellépőként mutatkozott be, ha jól tudom, ő volt az a művész, akinek segítségével Adriana elkészítette azt a csodálatos debütáló videóját. Ez tehát már előzetesen egy piros pont, hogy van művészi koncepció, van kivitelezési vágy és tudás, szóval itt előnnyel indul. Melody egy nagyon vékony, törékeny, pici drag, és szerintem ezt az adottságát kétféle irányba vihetné el. Vagy csinál egy nagyon túlhangsúlyozott paddinget és elmegy Cielle-irányba: óriási tömések, kihangsúlyozott homokóra alak, vagy pedig pont a másik vonal: inkább a Morticia Addams-féle, csontos, vámpíros, fekete, elegáns, Lady Dimitrescu stílust veszi fel. Azért mondom ezt, mert kicsit olyan „semleges” jelenleg a külső megjelenése, szerintem még ő maga sem tudja pontosan, hogy merre induljon. Ez nagy és szép kihívás! Hiszen a semlegességet én ezen a területen előnynek gondolom, mert bármi lehet. Olyan, mint a mascarpone. Önmagában nincs íze, de lehet akár sós, akár édes irányú étel is belőle, attól függően, hogy a szakács hogy dönt.

Melody Charms első fellépésén

D.Michelle: ismét volt egy saját hangon éneklés, ami D.Michelle védjegye immár, nem is csoda, hisz olyan családból érkezik, ahol a zene, a zenélés mindennapos tevékenység. A második száma pedig a tánc, az energia, a színpad „belakása” volt, D.Michelle az egyik legpörgősebb előadó, annyi energia van benne, hogy ha bekötnéd a turbinákba, nem is kéne Paks 2.

D.Michelle énekel

Diamonique: szerintem önmagához képest élete eddigi legjobb fellépését tette oda a színpadra. Komolyan. Ruhában, sminkben, koreoban. Végre magára talált. Ötletesen és gyorsan oldott meg egy színpadi bakit, amikor majdnem elesett. Egyet sajnáltam, hogy a második számában a reveal a függöny mögött történt meg és nem a színpadon. Ez egy kihagyott ziccer, hiszen plusz showelem lehetett volna, a reveal mindig hálás téma. De még így is azt gondolom, hogy ez a fellépés hosszú idő óta egy kiváló Diamonique-műsor volt. Ezt az energiát kell továbbvinni!

Diamonique második, metálos száma

Zsófi és Madame Tequila: a két tapasztalt díva, a ház társulatának két állandó tagja a tőlük megszokott magas szórakoztató potenciálú műsort adta, Zsófi fergeteges tapsott kapott, Tequila pedig, mint az est háziasszonya kellemesen vezette a műsor ívét, azt gondolom, hogy egy szépen megkomponált műsort láttunk. Különösen tetszett Zsófi nyakában a tükrös nyakék, ami a szemből érkező reflektor fényét úgy vetette vissza, mint valami sugárágyú. Öcsém, nem figyelsz oda, és Zsófi a b*zítósugárral egy komplett gyülekezetet konvertál át meleggé! 😀

Zsófi és nyakában a sugárágyú
Az est háziasszonya, Madame Tequila Gold

Miért volt jó ez a műsor? Szerintem

  • Jó ez a tematika. Van íve, van lecsengése, van kontrasztja.
  • Jó volt a hangulat. Amikor minden klappol, akkor egy bónusz dolog, hogy egy ilyen hozzáadottérték-érzés alakul ki, hogy automatikusan jól érzed magad.
  • Jó volt a fellépőmix. Energikus számok, odaba*ós koreográfiák, jól megválasztott arányban lévő kezdők – tapasztaltabbak – profik.
  • A vesszőparipám: zeneválasztás. Itt se nyúltak mellé szombat este! 🙂 Fel tudott ülni a közönség a dallamokra, így azért sokkal biztosabb a siker, ami remélem, jól jött és jólesett a kezdőknek is!
  • Nem törte meg a műsorok feszes egymásutániságát sok és felesleges konferálás, pont megfelelő volt ez a 30-40 mp-nyi átvezetés. Tequila még magát is savazta kicsit, én különösen szeretem, ha valaki képes saját magából viccet csinálni.
  • UPDATE, ezt kifelejtettem az előbb: szóval hogy csomó művész és fellépő volt lent civilben, akik jelenléte szintén hozzájárult ahhoz, hogy egy szuper hangulatú vendégsereg jött össze az éjszaka. Illetve külön szeretném megemlíteni Jenny-t, aki egy szuperjófej és vidám pultos, és másnak talán apróságnak hathat, de bizony egy jó hangulatú pulttal is lehet jobb kedvet csinálni.

Mind a Polygon Club, mind a fellépőgárda irtó büszke lehet magára, mert ezen a szombat estén egy nagyon szép és jól működő produkciót sikerült megvalósítani. Csak így tovább, hasonlóan kiváló estéket kívánok!

Close