Written by 18:00 Hírek, Szórakozás

Premier: Noora önálló estje

Noora első önálló estjén Gizivel lépett fel az újranyitott Ver-Deco Music Clubban.

A lezárások utáni újrakezdés egyik meglepetése volt, hogy Andréval kétszer is ellátogattunk a Ver-Deco Music Club-ba. Megismerkedtünk a törzsvendégekkel, a társulattal, Veress Gabival és a férjével, a pultos fiúkkal és két műsort is volt szerencsénk látni.

Igazából csak annyit szeretnék mondani: ne bántsátok a Ver-Deco-t.

Ez olyan, hogy ha nem kedvelem a fodbalt, akkor nem járok fodbalmeccsre. Nem kell szeretni mindent és mindenkit, de a fővárosi LMBTQ éjszaka palettáján kényelmesen elfér a Ver-Deco is. Bánt ez téged? Zavar? Ugye hogy nem. Meg miért is zavarna. Minek. Kinek van erre ideje. Jobb lesz attól a lelkednek? Minden hely megtalálja a közönségét, erről szól a piacgazdaság. Ha nem fog menni, Gabi úgyis bezárja.

De vissza az estéhez: az első ottjártunkkor Zsófi (aki a hely művészeti vezetője), Micus és Tequila adott műsort és az est fényét még Bangó Margit is emelte. Olyannyira megtiszteltek minket, hogy Micus külön fel is hívta a vendégek figyelmét arra, hogy ott vagyunk, ez tök kedves gesztus volt.

A második alkalommal Noora első önálló estjét és vendégét, Giselle-t néztük meg. Gizi mögött is van már egy tapasztalt karrier, izgalmas volt látni, hogy az újonc Noora és a már bizonyított Gizi között milyen az összjáték. „Ő ragasztott nekem először műszempillát” – meséli Noora Giziről, és láthatóan a tisztelet hangján beszél róla.

Gizi egy tűzrőlpattant energiabomba, Mrs. Tűzvolte, pörög, toporzékol, almát eszik, sír a mama után, parókát cserél, és még az sem hozza zavarba, ha elbaszódik a pendrive és emiatt a zene fele nem szól. Gizit szerintem már nem lehet zavarba hozni, és ez a megbízható magabiztosság, kombinálva a csak rá jellemző tényleg ilyen toporzékolós mikromozgással: kiapadhatatlan humorforrás.

Noora egy izgalmas karakter: egy tőrőlmetszett égimeszelő, összetéveszthetetlen, és ha fölveszi a húszcentis magassarkút, két fejjel emelkedik mindenki fölé. A legkevésbé a megbántás szándékával mondom, nehogy félreértse bárki: a művésznő alap karaktere szerintem, hogy bájosan nyers és csiszolatlan és épp ez adja a potenciálját is, erre tök jól lehet építkezni. Szerintem benne egyébként sokkal több van, mint amit megmutat, és azt szeretném, ha elgörgetné azt a sziklát a saját kiteljesedése útjából, mert akkor egy valóban kerek egész művész lehet.

Kihívás, de szerintem szép kihívás! Hiszen láttuk már például a Reggeaton Caféban, amikor Oszival előadta a Drunk groove c. számot, a székes koreográfiát, hát azért az irgalmatlan jó volt, meg kell hagyni!

Close