Written by 12:38 Életmód, redblek

Két éves a csodás Kärcsim

És a mai napig tökéletesen funkcionál. Egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem, a macskaszőrös háztartásomban ez a GST (Guruló Sárga Terrorista) maga a megváltás.

Annyi történt azóta, hogy a gyári fekete tyúkbelet egy 20 méter hosszú kábelre cseréltem, hogy ne kelljen egyik konnektorból a másikba dugogatni, hanem bedugom egybe, és végigtolom vele az egész lakást.

Engedelmetekkel ideidézem a tumblikáról a vásárlás mellett szóló indokolásomat:

És én akkor végérvényesen leszámoltam az ilyen csillivilli kaniszteres cyklon-biturbó fiszemfaszom tartályos porszívónak csúfolt elektronikai hulladékokkal. Érdekes, hogy embert küldünk a Marsra, de azt nem tudják megoldani a mérnökök, hogy az űrtechnikás tartályos csodaporszívók elvégezzék az egyetlen feladatukat: felszívják a koszt a szőnyegről. És akkor ugye nem beszéltem a 4-5 beépített filter minden alkalom utáni (!) kötelező pucolásáról, mert különben már a második porszívózásnál csökken a szívóerő, akkor eldugulnak a szivacsok, a papír hepafilter 5 alkalom után eltömődik, szelel, nem pontos az illesztés, szar.

Ennek vége. Ez a Karcher gurulós varázsüst nekem – macskásnak – egy áldás, a szőnyeg makulátlan lesz, úgy szív, hogy szerintem az alattam lakó plafonját is megtisztítja egyúttal, ehhez képest nem atomerőmű hangja van, finoman gurul és jól néz ki.

Porzsákos ugyan, tehát ez folyamatos odafigyelést igényel, de az óriási előnyeihez képest ez elenyésző ráfordítás. 17 literes tartály kb negyedévre elég, ahogy most saccolom. 

Van rajta ilyen konnektor, tehát ha rákapcsolok valami eszközt, mondjuk fúrógépet, akkor egyidejűleg bekapcsol, és ha valaki tartja alatta a csövet még én fúrok, akkor még kosz sem marad fúrás után, ahogy eddig. 

Ráadásul nedveset is szív, ha kiveszem a porzsákot. A szőnyegtisztítás ezután (ismét: macskás háztartásban kötelező) gyerekjáték lesz. 

Nem szabályozható a teljesítménye, tehát mindég negyvenötezer kilowattal szív, de valljuk be: hányszor szabályoztuk a teljesítményt a teljesítménytekerős porszívókon? Ugye hogy soha. 

Vegyétek meg ti is ezt a készüléket, vagy más Karcher porszívót és garantálom: meg fog változni az életetek. Hagyjátok magatok mögött az anyagi világ tervezett elavulással gyártott hulladék Szamszung meg duálciklon tartályos porszívóit, lépjetek át a professzionalizmusba!

– amit egyébként itt lehet elolvasni.

Close