Written by 07:44 Felnőtt, Hírek

Vége a pornónak az OnlyFans-en

Tegnapi hír, hogy az eddig leginkább a fizetős amatőr pornótól népszerű oldal hamarosan teljesen ki…

A Bloomberg írta meg, hogy 2021. októberétől az OnlyFans teljesen ki akarja zárni a felnőtt tartalmakat. Azaz: konkrétan meg lesz tiltva a felhasználóknak, hogy bármilyen explicit anyagot feltöltsenek az oldalukra. A közlemény szerint a felhasználók továbbra is posztolhatnak meztelen fotókat és videókat, amennyiben azok összhangban vannak az OnlyFans szabályaival.

A változásra azért van szükség a cég szerint, mert egyre nagyobb rajtuk a nyomás a bankok és fizetési szolgáltatók részéről. Azt is elmondták, hogy pont azért lépik meg ezt, mert szeretnék biztosítani a platform hosszú távú fenntarthatóságát, megtartva a tartalomgyártók és rajongóik széles és inkluzív közösségét – emiatt kell fejleszteni a tartalmi irányelveket is.

Az oldalnak eddig mintegy 130 millió felhasználója volt, és a tartalom túlnyomó része erotikus jellegű. Azért is kedvelték az OnlyFans-t, mert lehetőséget és platformot biztosított a szexmunkásoknak egy biztonságos munkavégzéshez.

De sajnos a szexmunkának még mindig negatív a felhangja, és ahhoz, hogy a cég további pénzeket vonjon be a befektetőktől, szükségesnek ítélik a „profiltisztítást”. A cég egyébként idén kb. 4 milliárd dollár forgalmat ért el, ami a tavalyi forgalmának a duplája. Kérdés, hogy ezt a növekedést tudja-e úgy is folytatni, hogy száműzi az erotikus tartalmakat.

FRISSÍTÉS: az új szabályzat az alábbi tartalmakat tiltja, illetve azt is kiköti egy korábbi szakaszban, hogy az ilyen tartalmakat december 1-ig kell törölni.

Close