18:47 Hírek, Vezető

Elmarad a Pride :(

A szervezők a korábbi határozott álláspontjukkal szemben most mégis úgy döntöttek, nem tartják meg a felvonulást.

Hosszú napok, illetve gyakorlatilag hetek óriási kérdőjelét változtatták most ponttá a Budapest Pride szervezői:

Elmarad a Pride-felvonulás?

Elmarad a Pride-felvonulás.

Az a véleményem, hogy az adott helyzetben teljesen racionális döntés, hogy a felvonulást nem tartják meg. A COVID helyzet, illetve a kormány által lebegtetett rendezvény-moratórium csak rosszat tett eleve az egész Pride-hónapnak: először elcsúsztatták augusztus végére, de most be kellett látniuk, hogy az egyetlen vállalható döntés a felvonulás lefújása.

A csökkentett módú Pride-hét programjai azonban megmaradnak (az én PrEP-programom is még mindig tervben van!), azaz csak a felvonulás marad el, illetve várhatóan a szombat esti záróbuli is a Budapest Parkban, hiszen ha fennmarad az 500 főnél nagyobb rendezvények tilalma, akkor nyilvánvalóan nem lehet megtartani a záróbulit.

Méltányolom a döntést, szerintem arcvesztés nélkül ez a legoptimálisabb döntés. Csomó európai ország már jóval korábban bejelentette, hogy az idei Pride-ok elmaradnak, és elhalasztják azokat 2021-re. Most hazánk is követte ezen országok példáját.

A szervezőbizottság friss bejelentése egyébként itt olvasható teljes terjedelmében.

(címlapkép: Budapest Pride facebook)

Szolgálati közlemény: Tetszett? Akkor támogasd a redbleket, ha megteheted! Amit a redblek csinál, azt mind saját szabadidejében, saját eszközeivel készíti, és ez sajnos nincs ingyen. Ezért ha megteheted, hogy bármilyen módon támogatod azt a munkát, amit redblek végez, az rendkívül nagy segítség lenne! – Kattints ide!

Bezár