22:51 Hírek, Videó

Lesz 3. évad POSE

Nem friss hír ugyan, hogy lesz harmadik évad a POSE-ból, de én meg pont most fejeztem be az eddigi kettő megtekintését. Spoiler: odabaszott lelkileg nagyon.

Nagyon megviselt.

Megnéztem mind a 20 részt, mind a két évadot. Voltak konkrétan szerintem szar epizódok, nekem az első évadban a hetedik résztől egy kalap szar volt az egész, de a második évadban nagyon visszatornázta magát.

És most, hogy letettem a lantot a legutolsó résszel, meg úgy végig a második évad alatt, egészen furán érzem magam, hogy így ilyen irgalmatlan erős gondoskodási ösztön jött elő belőlem. És most nem így a macskákra gondolok, hanem hogy milyen nyomot hagyok én a világban, és hogy milyen apa lennék én, és milyen utódaim lennének/vannak/lesznek valaha. 

Borzasztóan nyomaszt ez most. 

Nagyon ajánlom, hogy nézzétek meg a Pose-t, én akkoriban születtem, amikor a sorozat kezdődik, én nagyon tudok ezekhez a dolgokhoz kötődni, mert minden másodpercét értem. Nem éltem át ugyan az AIDS-krízist, de pontosan tudom, hogy milyen lehetett, mert annyit néztem már róla. 

Nézzétek meg, miközben továbbra is halomra gyilkolják a transz és gender nonkonform embereket körülöttetek, miközben transz nőknek szexmunkából kell élnie, és 2019-ben még mindig egy misztérium sokaknak, ha nem fehér, középosztálybeli irodista vagy a Rózsadombról.

Kérdés, hogy mi lesz a harmadik évadban.

Blanca még csak 30 éves, a gyerekek kirepültek, de ugye már most az utolsó részben talált magának két újat, kérdés, hogy velük mi lesz, illetve lesz-e az európai Evangelista-házról valami történetszál. Ki fog még meghalni AIDS-ben? Meghal-e Blanca, meghal-e Pray Tell? Eljutunk-e addig a történetben, hogy már konkrét hatékony gyógyszeres terápiát fognak kapni, és túlélnek mindent? Mi lesz a börtönben ülő gazdag vén szatyorral? Megannyi kérdés, nagyon várom a következő évadot, kb. 2020 nyarára lehet belőle valami.

Sidenote: @imabarbarianimconan fölvetésére: nincs konkrét utalás arra, hogy Ricky egyetlen szopástól kapott volna HIV-fertőzést, hát az orvosnál is a kérdőívben bevallja, hogy több férfival is létesített gumi nélküli nemi kapcsolatot, meg az első évadban is azért az előéletére tett bizonyos utalásokat. Szóval én ezt így akkor helyreraknám most.

Szolgálati közlemény: Tetszett? Akkor támogasd a redbleket, ha megteheted! Amit a redblek csinál, azt mind saját szabadidejében, saját eszközeivel készíti, és ez sajnos nincs ingyen. Ezért ha megteheted, hogy bármilyen módon támogatod azt a munkát, amit redblek végez, az rendkívül nagy segítség lenne! – Kattints ide!

Bezár