Written by 22:51 Hírek, Videó

Lesz 3. évad POSE

Nem friss hír ugyan, hogy lesz harmadik évad a POSE-ból, de én meg pont most fejeztem be az eddigi kettő megtekintését. Spoiler: odabaszott lelkileg nagyon.

Nagyon megviselt.

Megnéztem mind a 20 részt, mind a két évadot. Voltak konkrétan szerintem szar epizódok, nekem az első évadban a hetedik résztől egy kalap szar volt az egész, de a második évadban nagyon visszatornázta magát.

És most, hogy letettem a lantot a legutolsó résszel, meg úgy végig a második évad alatt, egészen furán érzem magam, hogy így ilyen irgalmatlan erős gondoskodási ösztön jött elő belőlem. És most nem így a macskákra gondolok, hanem hogy milyen nyomot hagyok én a világban, és hogy milyen apa lennék én, és milyen utódaim lennének/vannak/lesznek valaha. 

Borzasztóan nyomaszt ez most. 

Nagyon ajánlom, hogy nézzétek meg a Pose-t, én akkoriban születtem, amikor a sorozat kezdődik, én nagyon tudok ezekhez a dolgokhoz kötődni, mert minden másodpercét értem. Nem éltem át ugyan az AIDS-krízist, de pontosan tudom, hogy milyen lehetett, mert annyit néztem már róla. 

Nézzétek meg, miközben továbbra is halomra gyilkolják a transz és gender nonkonform embereket körülöttetek, miközben transz nőknek szexmunkából kell élnie, és 2019-ben még mindig egy misztérium sokaknak, ha nem fehér, középosztálybeli irodista vagy a Rózsadombról.

Kérdés, hogy mi lesz a harmadik évadban.

Blanca még csak 30 éves, a gyerekek kirepültek, de ugye már most az utolsó részben talált magának két újat, kérdés, hogy velük mi lesz, illetve lesz-e az európai Evangelista-házról valami történetszál. Ki fog még meghalni AIDS-ben? Meghal-e Blanca, meghal-e Pray Tell? Eljutunk-e addig a történetben, hogy már konkrét hatékony gyógyszeres terápiát fognak kapni, és túlélnek mindent? Mi lesz a börtönben ülő gazdag vén szatyorral? Megannyi kérdés, nagyon várom a következő évadot, kb. 2020 nyarára lehet belőle valami.

Sidenote: @imabarbarianimconan fölvetésére: nincs konkrét utalás arra, hogy Ricky egyetlen szopástól kapott volna HIV-fertőzést, hát az orvosnál is a kérdőívben bevallja, hogy több férfival is létesített gumi nélküli nemi kapcsolatot, meg az első évadban is azért az előéletére tett bizonyos utalásokat. Szóval én ezt így akkor helyreraknám most.

Close