Written by 22:24 Szórakozás, Vélemény

Gyönyörű szatirikus komédia-dráma az idilli üdülőben: a Fehér Lótusz

Mindenekelőtt: még több Jennifer Coolidge-et a televíziózásba! Ez a nő egyszerűen zseniálisan szóra…

Az HBO új, hatrészes sorozata, a Fehér Lótusz tartogat ajándékocskákat a queer közösségnek is: eleve Jennifer Coolidge, aki szerintem is karrierjének egyik tündöklő gyémántként ragyogó alakítását nyújtja a kissé függő, kissé dilinyós vénkislány szerepében, aztán az üdülőt vezető Armond bajusza is ikonikus, különösen, amikor bedrogozva épp a kisegítőfiú hátsóját nyalja, és rajtakapják őket…

Hat rész, gyönyörű helyszínek, gyönyörűen fényképezett idilli üdülő, csodálatosan szép és gazdag fehér amerikaiak, az őket kiszolgáló nemgazdag őslakos hawaii emberek, és az ebből az egy hét nyaralásból kibontakozó szatirikus komédia-dráma, amiben egyszerűen tökéletesen figyelmen kívül hagyjuk az első 10 percben történt információt, miszerint meghalt valaki, mert annyira leköt a szereplők életében percről percre kibontakozó személyes pöcegödör.

Spoiler nélkül csak annyi, hogy állítólag meghal valaki, és csak a hatodik rész végére derül ki, hogy ki lehet az, de az addig történő 6 db kb. egyórás epizód tökélyre fejleszti a szarspirálba egyre mélyebben belezuhanó szereplők kálváriáját.

Jennifer Coolidge épp sír

Miért jó MÉG a White Lotus?

Eleve a főcím. A csodálatos műalkotásokat kísérő, vidámnak és paradicsominak ígérkező, mégis idegtépően bántó, sivalkodó aláfestő zene, majd a hibátlan instafilteres fényképezés, a zseniálisan kiválogatott hawaii zenék, Armond bajusza és a fültől-fülig mosolya, néhány érdekes meleg téma (including bedrogozva nyalás…), valamint a recepción éppen random megszülő kisegítőnő.

Engem totál beszippantott, daráltam, mert nem bírtam abbahagyni, épp a huszadikai tüzijáték közben fejeztem be az utolsó részt, és marhára zavart ebben ez az égiháború, dehát panem et circenses, legyen meg a prekariátus akarata, ahogy a porban, úgy a karmelitában is.

Miért nézd meg te is?

Azért, mert a vadidegenként az üdülőbe érkező emberek között érdekes társadalmi interakciók szövődnek, sötét-komikus módon, a felnőtt, hisztiző, mindent az anyukájával intéztető dúsgazdag ifjú férjtől kezdve a keresőóriást vezető még dúsgazdagabb, idősödő családanyáig, aki próbálja támogatni a férjét egy friss felismerésében, illetve összetartani a tinédzser gyermekeit, meg a saját idegrendszerét, miközben Kínával zoom-ol.

Senki sem gonosz! De tényleg, de ebből a fura embermixből egy olyan sötét dráma és szituáció kerekedik, ami kitart bőven 6 részen át. A végén már nem annyira meglepő, hogy ki halt meg, illetve tulajdonképpen az sem biztos, hogy meghalt, de majd meglátjuk a második évadban. Senki sem gonosz, mégis mindenkit utálni fogsz valamiért.

Armond, a bajusza és a tízezer dolláros mosoly. Itt épp nem a kisegítőfiút nyalja.

Ja, és a legelső jelenet a legelső percben egy here- és péniszvizsgálat. Premier plánban. Erre nem voltam felkészülve, úgyhogy előre szólok.

Jó hír: lesz második évad, de azt is bejelentették, hogy teljesen új stáb lesz.

Close