09:16 Színeskék

Végre megszűnt az emlékező víz 😂, azaz a homeopátia “gyógyhatása”

Tegnaptól végre tilos homeopátiás szereket gyógyhatásúként hirdetni és forgalmazni. Nem tudom, mondjuk mi tartott ennyi ideig.

A 444-nél olvashattad, hogy július 1-től, összhangban az EU irányelvekkel, tilos a homeopátis készítmények (azaz gyakorlatilag a higított víz, hangozzék ez bármilyen bizarrul) gyógyhatású készítményként történő forgalmazása és hirdetése is. A cikk ki is emeli, hogy jelenleg hazánkban egyetlen olyan homeopátis szer sincs, ami igazolással rendelkezne.

Vajon miért? 😂

Kissé megkésve, de 2020-ban a forgalmazás és a hirdetés szigorítása helyes törekvés, tekintettel arra, hogy ezen termékekre vonatkozóan semmilyen tudományos igazolás, alátámasztás vagy vizsgálat nincsen. Őrület, hogy ezt a hülyeséget 250 éve elhiszik az emberek, emlékező víz, meg százmilliárdszorosra higított méhecskeszárny, …. hogyne.

Szolgálati közlemény: Tetszett? Akkor támogasd a redbleket, ha megteheted! Amit a redblek csinál, azt mind saját szabadidejében, saját eszközeivel készíti, és ez sajnos nincs ingyen. Ezért ha megteheted, hogy bármilyen módon támogatod azt a munkát, amit redblek végez, az rendkívül nagy segítség lenne! – Kattints ide!

Bezár