Written by 07:33 Szórakozás

Tehetségkutatót indított a Phoenix Bar

Január 15-től tehetségkutató estek indultak a Phoenix Barban, ami olyan sikeresnek bizonyult, hogy …

A Phoenix tulaja, Tóth András elmondta, hogy már a klub indulásakor, másfél évvel ezelőtt is felmerült, hogy egy hasonló programmal jelentkezzenek. Akkoriban azonban szerinte még csak épp a szárnyait bontogatta az azóta feltűnt drag queen generáció, akik mostanra léptek előtérbe: ott vannak a budapesti éjszakában és fellépési lehetőséget keresnek maguknak.

Így hát András és a bár állandó társulata ötletelni kezdett, hogyan lehetne teret adni ennek a kezdeményezésnek. Az eredmény az lett, hogy a szerdai estéket a klub a tehetségkutatónak szenteli, és minden alkalommal este 10 órai kezdettel 3 friss tehetség mutat be 2-2 számot. A műsort konferansziéként Bonnie Andrews, a bár háziasszonya vezeti.

Andris szerint „nem is igazán tehetségkutatónak kellene hívni ezt, hanem fellépési vagy gyakorlási lehetőségnek: olyan drag queeneknek biztosítunk színpadot, akik tehetségesek, de még nincs állandó helyük és élesben szeretnék magukat megmutatni. Úgy tekintek erre a programsorozatra, mint egy állandó próbaterem vagy egy tehetségműhely.”

Andris azt is elmondta, hogy a programnak ennélfogva konkrét tétje vagy nyereménye nincsen, hacsak az nem, hogy a hetek alatt bizonyító fellépőknek állandó státuszt biztosítanak a bárban. Így aki valóban egy fix helyért küzd, annak érdemes bizonyítani: nevet szerezhet magának.

Ami a második, január 22-i estét illeti: nem túlzás, hogy fergeteges műsort adott az est három fellépője, Miss Poppy, Diamonique és Miss Victoria Rose – utóbbi nevet egyébként véleményem szerint érdemes hamar megjegyezni.

Egy kis különlegesség: ha informátoraim nem tévednek, akkor hamarosan egy drag king is fellép majd, azaz egy olyan lány, aki fiúnak öltözik!

Amennyiben te is szeretnéd kipróbálni magad, kötöttségek nélkül, írj a Phoenixnek egy emailt!

Close