Written by 15:01 Felnőtt, Hírek

Ne randizz koronajárvány idején!

– kéri tőled a Terrence Higgins Trust, ezzel is segíted a vírus terjedésének megállítását.
Szeksz? Nyet!

Az alapítvány orvos-igazgatója, dr. Michael Brady tegnapi cikkében kéri ezt tőletek. Noha felhívása elsősorban honfitársaira vonatkozik, tanácsait minden józanul gondolkodó felnőtt ember megfogadhatja.

Minden a #maradjotthon felhívásra épül.

Ugye ez azt jelenti, hogy ha nem létszükséglet, hogy kimenjél a lakásodból, akkor ne menj ki onnan. Ez persze nyilván megnehezíti az olyan tevékenységek maradéktalan megélését, mint például egy kétszereplős nemi aktus, de most sajnos olyan súlyos a járványhelyzet a világban, hogy nem érdemes kockáztatni sem a saját, sem a szeretteid egészségét (életét!) egy random randi miatt.

A koronavírus nem szexuális úton terjed, hanem sajnos sokkal rosszabb a helyzet: már sima közeli érintkezés is elegendő hozzá. Így hiába teszel meg mindent, hogy a lehető legsterilebben szexelj, nem a nemi szerveiddel fogod átadni vagy megkapni a vírust, hanem akár egy mezei csókkal is. Kezet mosni és nem csókolózni sajnos kevés ahhoz, hogy megakadályozd a fertőzést. Ráadásul nem tudhatod, hogy random randipartnered fertőzött-e vagy sem, hiszen a fertőzöttek egy jelentős része semmilyen tünetet nem produkál.

Ez meg ugye már a másik véglet

A doktor úr tanácsai szerint most a legjobb kerülni az idegenekkel történő szexelgetést, a gruppen- és chemsex partikat. A kézenfekvő megoldás most az, hogy mondjuk a pároddal szexelj, akivel esetleg egy háztartásban élsz. Ez persze nem biztos, hogy minden párnak jót jelent, ismerve kis közösségünket, de hát ezekben a vészterhes időkben jobb a biztonság.

Ahogy Bözsi is mondja: a küszöbön álló pokol tükrében könnyen megfeledkezünk azokról a boldog évekről, amikor nem voltak olyan tragédiák, mint például a koronavírus

De mit lehet akkor tenni?

Masztizz. Ingyenes a Pornhub egy hónapig! Vagy ha vannak otthon játékszereid, azokat most még behatóbban ismerheted meg, de alaposan tisztítsd meg őket mindig! Telefonszexelhetsz is, sextingelhetsz, megannyi módon kerülhetsz izgalomba egy idegen ember testének közelsége nélkül is.

Ha nem maradsz otthon, ezt a dildót dugom fel a valagadba!

Szedd-e a PrEP-et?

Az orvos tanácsai szerint, ha egyébként nem inkodolja semmi más (mondjuk egy HIV-pozitív partner), és nem szexelsz senkivel, akkor abbahagyhatod a PrEP szedését.

És ha nemi bajom van?

Nos csomó klinika meg bőrgyógyászat facebook oldalán láthattad te is kiírva már, hogy vagy csökkentik a személyes találkozóval járó ügyfélfogadásokat, vagy be is zárnak. Mindenképp tájékozódj, mielőtt elindulsz a szokásos klinikádra, és ha lehet, csak a sürgős esetekkel keresd fel személyesen őket – mindenképp telefonálj oda előtte!

Close