Written by 17:17 Felnőtt, Hírek, Vélemény

Hullanak a pornósztárok, mint a legyek

A zavargások közepette egy érdekes fejlemény is zajlik: kilöki magából a felnőttipar a rasszista po…

Felfordultak a hétköznapok Amerikában: a koronavírus tizedeli a lakosságot, szemrebbenés nélkül ölnek random fehér rendőrök afroamerikai felnőtteket és gyerekeket, hát nem csoda, ha az évtizedek óta gyülemlő elnyomottság és megalázottság zavargásokban ölt testet. A tökéletesen témaérzéketlen (nem tudom, mi a tone deaf szép magyar neve) szenilis vén bolond elnök templomokban pózolgat, közben azonban a #gaytwitter is óriásit megy: a felnőttfilmes ipar szereplői is bevonódnak a tüntetésekbe, ki fizikailag is, ki csak az online térben.

Egyrészt van egy nemes kezdeményezés, miszerint pornósok, stúdió tulajok összeállnak, és támogatják a tüntetésben részt vevőket – akár jótékonysági szervezeteknek való utalással, akár a lecsukott tüntetők óvadékaira való gyűjtéssel, akár a tüntetéseken való részvétellel, akár a közösség tematizálásával.

A #blacklivesmatter kezdeményezés mellé számos felnőttfilmes állt, többek között: Jake Jaxson (ő a CockyBoys stúdió tulaja), Joey Mills, Austin Wilde (GuysInSweatpants), Ty Mitchell, Max Adonis, Angel Rivera, Beaux Banks, Blake Mitchell, Sean Zevran, Boomer Banks, Sean Ford, Greyson Lane, Ricky Donovan, Mickey Knox, Brock Banks, Leo Grand, Josh Moore és Kane Fox. Kint volt a tüntetéseken és meg is sérült Sharok és Adrian Hart is, Joey Mills-t le is fújták, Austin Wilde-ot gumilövedékkel lőtték meg. Tüntetett továbbá Michael DelRay és a Dante & Romeo páros is.

Aztán itt van Billy Santoro, aki annyira egyértelmű rassziszta twitet tett közzé, hogy a rá zúduló figyelem hatására törölte a twitterét, sőt a férje bejelentette, hogy szakít vele, aztán állítólag megpróbált öngyilkosságot elkövetni. Ezt a férje twitteréről lehetett megtudni, úgy tűnik, az öngyilkossági kísérlet újra összehozta őket. Viszont közben jelentkezett egy Saul Rosenbear nevű férfi, aki azt állítja, hogy a pornóst annak idején ki kellett rúgnia a bárjából, ahol csaposként dolgozott, mert lopkodta a vendégek bankkártya adatait.

Billy Santoro onlyfans és justforfans oldalát azonnal letörölték a szolgáltatók, az állítólagos öngyilkossága után a kórházban készült képeket időközben szétszedték a twitterezők, és azt állítják, hogy Billy csak így próbál magának szimpátiát szerezni. Mindenesetre a férje is elismerte, hogy Billy nyíltan rasszista üzeneteket írt ki Twitterre és Facebookra, de kéri a követőket, hogy most már fejezzék be a gyűlölködést a pornós irányába.

Aztán jött a második fejezet: Küper nyilvánosan felkérdezte Alam Werniket, hogy az miért nem posztol semmit a témáról, noha több, mint egymillió követője van a közösségi média felületein. Mind a kollégák, mind a közönség reakciója meglehetősen vegyes volt. Először is kiderült, hogy Alam az instagramján posztol a történtekről és a #blacklivesmatter mellett áll teljes mértékben, ráadásul ugye Alam Wernik is egy bevándorló az USÁ-ban, hiszen a szintén eléggé lázongó Brazíliából származik. A nyilvános felkérdezés ellen állt ki Cade Maddox is, szerinte sem jó taktika azért felelősségre vonni nyilvánosan másokat, mert nem írnak ki tüstént támogató üzeneteket. Alam mellett állt ki Beaux Banks is, ebből is aztán kerekedett egy hosszú twit folyam.

A következő áldozat az iparban Ben Masters, aki a profilján ugyan még feltünteti a stúdiót, ahol exkluzív modell, de közben a stúdió (CockyBoys) már bejelentette, hogy kirúgja a művészt egy insta posztja miatt. Ebben a pornós azt írja, hogy „nem fog csatlakozni a feketék parádéjához”, mert egyszer egy fekete srác leköcsögözte, és ezért „nem kockáztatja, hogy megsérüljön vagy bármi baja történjen odakint”. A stúdió azt írta, hogy nem tolerálják a hasonló hangvételt, és a jövőben sem fognak olyan színészekkel dolgozni, akik hasonló állásponton vannak.

A már visszavonult pornósok sem ússzák meg: Antonio Biaggi (Melecio vagy Davila, elég sok nevet használ) is előkerült, akinek a legújabb húzása az, hogy állítólag indul egy városi tisztségviselői posztért, noha a neve nem szerepel a hivatalos jelöltek között. Biagginak, aki pornós karrierjét a 2010-es évek elejéig nyomta, eddig is elég sok gondja volt a törvénnyel. Legutóbb 2015-ben egy 14 millió dolláros rágalmazási ügybe keveredett, ahol a közösségi médiában rágalmazott egy fekete férfit. A per végül megegyezéssel zárult, de a vád alapját olyan kijelentések adták, amiket Biaggi emailben írt a férfinek, például: „eridj gyapotot szedni te nigger LFMAO”. 2017-ben aztán Beyoncé rajongóinak szólt be, hogy „twerkeljetek nyugodtan, azzal kifizethetitek a KFC-t”, majd azzal hencegett, hogy három sikeres üzletet is visz. Ezek annyira sikeresek, hogy most a politikai kampányához egy GoFundMe kampányt is kellett indítani, ahol szánalmas 700 dollárt kellett neki összekalapoznia.

Én azt tanácsolom, ne szeressétek Antonio Biaggit, mert gonosz és rasszista.

És akkor egy kis jó hír: a twink szupersztár, Joey Mills egyébként nagyon elszántan vesz részt a mozgalom támogatásában. Egyrészt rendkívül felpörgette a twitter aktivitását, másrészt a tüntetéseken való részvétellel, és például a márkája bevételével is támogatja a mozgalmat.

Törökgáboring: egyrészt-másrészt

A közösség, vagyis a pornófogyasztók azonban árnyalják a képet: kérdőre vonják a felnőttfilmeseket, hogy nagyon szép a támogatás meg a kiállás meg minden, de ha végignézik az oldalaikat vagy a stúdiók oldalait, akkor szinte csak hófehérke szereplőket találnak, a jelenetpartnereik csak törpe kisebbsége POC (people of color). Emiatt a kritikusok meglehetősen hipokritának tartják a most kiálló pornósokat, hogy eddig nem kifejezetten volt hangsúlyos téma az életükben a #blacklivesmatter.

Az én véleményem azonban az, hogy most kurvára fontos, hogy mindenki hallassa a hangját, aki elítéli a rasszizmust. Változzon meg valami. Változzon meg akkor az, hogy még több POC szereplőt alkalmaznak a filmjeikben, a stúdiók művészei között, stb. Ezek a pornósok tízezer, százezer, világszerte akár millió követőhöz juttatnak el üzenetet, és a #blacklivesmatter melletti kiállás is ugyanígy juthat el a bolygón a rajongókhoz. Ez is nevelés szerintem, ez is tematizálás.

Szerintem azonban inkább az elfogadást meg a fejlődést propagáljuk, mint a gennyes rasszizmust meg a fasizmust.

Kérdés persze, ez mennyire marketing. Azaz hogy csak szimplán felülnek a #blacklivesmatter vonatra, mert ezzel jópontokat lehet szerezni. Közben otthon a négy fal között ugyanúgy lehet rasszistáskodni és csak fehérfiús pool party-kon részt venni, stb., csak fehér fiúkkal szerepelni a jelenetekben. Senki nem tudja ellenőrizni, hogy az online térben ki mikor mond igazat, ezért érdemes a tettekre is figyelni. Nyugalom: azért írtam ezt, hogy rávilágítsak arra az alapvető tényre, amit mindig mondok nektek, hogy mindent forráskritikával kell kezelni. Azonban a tettek beszélnek: a felsorolt sztárok mégiscsak ott voltak a tüntetéseken, utaltak adományokat, és segítették a közösséget. Szerintem ez a példamutató.

A gyilkos exrendőrt, Derek Chauvin-t közben végre letartóztatták, a felesége időközben beadta a válókeresetet, a börtönben pedig, ahol a férfit fogva tartják, 15 percenként ellenőrzik, hogy nehogy öngyilkosságot kövessen el.

FRISSÍTÉS 2020. 06. 04: időközben a nagy rajongói bázissal rendelkező profi, majd amatőrre váltó felnőttfilmesről, az egyesek szerint meglehetősen unalmas Austin Wolfról, a 4myfans oldal alapító-tulajdonosáról is kiderült, hogy finoman szólva nem egészen konform nézetei vannak, támogatja a rendőri erőszakot, elküldené az USÁ-ból azokat a feketéket, akiknek nem tetszik a rendszer, ráadásul egyre több neki dolgozó vagy 4myfans-es modell áll elő a saját sztorijával, amikből kiderül, hogy milyen szarul bánt/bánik velük a pornós. Látjátok, mi mindenre jó ez a zavargás, kiderül, hogy akikre eddig otthon verted a farkad, azok igazából rasszista, elnyomó náci férgek.

Close