Written by 16:57 Ajánló, Szórakozás, Vendég

Amanda Elstak újra a pályán

Amanda Elstak, az ország egyik legismertebb transzszexuális műsorvezetője újra indítja műsorait.

// Vendégszerzőnk, Kati néni cikke

Miután Miskolcon egy csapásra ismert és közkedvelt transzszexuálissá vált, Budapestet is rögtön meghódította a csípős nyelvű műsorvezető. Hamar megismerték az összes meleg szórakozóhelyen:

„Amanda az a típusú ember, akivel nem lehet rosszba lenni. Nem hagyja!”

– mesélte mosolyogva Sárközi Anita EMeRTon-díjas, többszörös fesztivál győztes popénekesnő.

„Ha rossz a napod vagy csak egyszerűen nem úgy alakult valami és el vagy kenődve, elegendő fél óra vele és máris jó kedvre derülsz a szövegétől!”

Nem hiába vált meghatározó műsorvezetőjévé a meleg éjszakának, aminek következtében első ízben 2005-ben tüntették ki „Az éjszaka legjobb műsorvezetője” díjával a Pornó Oszkár gálán. Tíz évvel később „Emberi hang” díjat kapott. Számos rendezvény után – Mr. Gay Hungary 2006-os gála, Erotika Parádék, Amanda Elstak Show-k, Pornó Oszkár Gálák – a sajtó is keblére ölelte: szórakoztató is volt, provokatív is, vulgáris, de mindig lényegre törő.

Amanda és barátai a MrsDevilShow felvételén

Amanda kedvenc szavajárása a „Besírok!”, amit szinte minden szituációra tud alkalmazni. Például: „Itt van Rácz Kati? Ha nincs, besírok!” De örömét is ezzel fejezte ki: „Olyan jók vagytok, hogy besírok!” Az egész estét egy mondatban sikerült megfogalmaznia műsorvezetés közben: „Meleg van, és melegek vagyunk” – mondta, hozzátette: „Kivéve én!” Sajátos stílusa egyedi hangvételt kölcsönöz bármelyik rendezvénynek, nála csak kevesen tudnak ennél profibban bánni a közönséggel. Lehet akármennyire zárkózott és konzervatív, Amanda szövegétől a legkomorabb ember is mosolyra derül.

„Imádok a tapasztalt kollégákkal is együtt dolgozni: Micussal, Tequilával, Betty Blue-val, de ugyanúgy megtalálom a hangot az új generációval is: szeretem Katherine Taylor-t, Victoria Rose-t, Noorát. És meg kell jegyeznem, akiben a „kis Amandát” látom, a fiatal generáció csúcsa számomra Bonnie Andrews”

– meséli a díva.

Karrierje elején az motiválta, hogy a legjobbak közé kerüljön, így azt, amit a példaképeitől látott, kreatívan ötvözte a saját stílusával. Mára utánozhatatlan egyéniségként köszönthet mindenkit a színpadról. Amanda 2002-2016 között üzemeltetett egy műsorirodát, ahol nem csupán programokat szervezett, de baráti viszonyt ápolt a hazai zenei élet legmeghatározóbb előadóival. Sok segítséget és biztatást kapott, és 2007-ben megjelent első önálló albumát előadó barátai duettekkel is támogatták. Az album a „Szükségem van a szerelemre“ címet kapta.

2010. július 28-án tartották az I. Magyar Tolerancia Díjátadó Gálát, amit Amanda álmodott meg és hívott életre, egyben műsorvezető háziasszonya is volt. Karrierjében mindig a lehetőségeket keresi, és meg is találja a helyét. Akármerre jár, meghatározó személyiséggé válik közvetlen stílusa miatt.

„Amanda egy igazi egyéniség… Olyan kuriózum, akit sosem lehet megtörni, igazi optimista jellem és ettől ilyen értékes!”

– nyilatkozta róla a jazz és funky dalok magyar királynője, Rácz Kati énekesnő.

Hosszú utat tett meg a sikerig és még sok a dolga. Fogunk még hallani róla, csak figyelni kell a sajtót, a médiát, a rendezvényeket, vagy elegendő meghívni valahova, hogy általa legyen színesebb a rendezvény. Több, mint 25 éves múltra tekint vissza az Amanda Elstak Show. Másfél év kihagyás után hamarosan, 2021. augusztus 7-én újraindul az énekes, táncos, transzvesztita művészek fellépéséivel fűszerezett műsora, két budapesti szórakozóhelyen.

Emellett minden hónapban láthatják az AmandaSOKK online műsorát a MrsDevilShow csapatával együtt. Sok sikert és további minden jót kívánunk Amandának.

„Hálás vagyok a MrsDevilShow csapatának, hogy lehetőséget biztosítottak, hogy műsorommal és vendégeimmel havonta egyszer én is látható legyek a képernyőn. Fontosnak tartom, hogy az általam is képviselt témák és gondolatok megjelenjenek.”

– zárta az interjút Amanda.

A cikkhez felhasznált fotókat Amanda biztosította.

Close