Written by 17:02 Szórakozás, Tippek, Videó

Sorozatajánló: Killing Eve

Mielőtt április 12-én jön a harmadik évad, kiváló lehetőség nyílik, hogy bepótold az utóbbi évek eg…

Mielőtt április 12-én jön a harmadik évad, kiváló lehetőség nyílik, hogy bepótold az utóbbi évek egyik leglenyűgözőbb csaj-pszichopata sorozatát.

Asszem van valami orvosos sorozat, amiben Sarah Oh játszik, na azt például nem láttam, néhány filmben láttam eddig csak Oh-t, nem kifejezetten nyűgözött le, kissé középszerűnek gondolom.

Ezen sajnos érdemben ebben a sorozatban sem változtat, de nem is ez a lényeg: hanem a minden más! Ez a sorozat egyszerűen zseniális, eddig két évad 8-8 része, látványban fergeteges, zenében egyszerűen egyedülálló! A sztori kicsit lapos, sablonos, jó, igen, titkosügynökség, önálló mégtitkosabb nemlétező részleg, bla-bla, orosz ügynökök, minden, ami egy ilyen sorozathoz kell.

Annyi, hogy itt minden fontos karakter nő.

Ráadásul mindegyik pszichopata a maga módján.

Imádod, hogy mindig a helyszínhez kapcsolódó zenék mennek!

Pszichopata a sorozatgyilkos, pszichopata a nyomozónő, pszichopata a nyomozófőnöknő, még a mellékszereplő nők is defektesek valamilyen szinten. A férfiak itt csak aládolgoznak a nőknek, igazi feminista álomsorozat, kivéve, hogy kőkemény kapitalista etika uralkodik.

Mindig az a kurva pénz,

ha meg nem az, akkor azok a rohadt érzelmek. A genderfluid szerelem. A játszásiból kivégzett perverz férfiak, a megkínzott férfiak, azok a lélegzetelállító ruhaköltemények, a csodálatos helyszínek, mindezek között pedig az átvezető kapocs: Villanelle, a bérgyilkosnő.

És amit Villanelle (Jodie Comer) nyújt ebben a sorozatban, azt szerintem tanítani kellene. Egy három másodperces jelenetben is komplett repertoárt villant meg, egy jeleneten belül! Fergetegesen jó ez a nő ebben a szerepben, lubickol!

Kurvára nézzétek meg a Killing Eve-et, hiszen április 12-én jön a harmadik évad!

Dalida is énekel!

Close